Rukopis VRAŽDA BEZ PŘEDSUDKŮ putuje k nakladateli

Po roce a půl strhující zábavy občas kořeněné autorčinými pochybnostmi je rukopis o lázeňských vraždách hotov. Hotovi jsou i moji nejbližší. Patří jim velké poděkování za trpělivost, s jakou se mnou probírali postavy a zápletky.

Pro ty z vás, co měli to štěstí a unikli nekonečným debatám či zmatenému předčítání napůl hotových pasáží, je následující anotace.

Čerstvá padesátnice Klára pomáhá své přítelkyni převzít dědictví – luxusní hotel. Poklidnou atmosféru lázní naruší chladnokrevná vražda. Na místo činu dorazí narychlo sestavený tým vyšetřovatelů. Hledání vraha zdržují pokřivené vztahy a rivalita. Pro kriminalisty je stále těžší vyvarovat se nepatřičných sympatií a antipatií k sobě navzájem, ale i ke svědkům a podezřelým. Vrah znovu zaútočí. Okruh podezřelých se zužuje. Při odhalování motivů a příležitostí k vraždám vyplují na povrch nové skutečnosti o starém případu. Přemůže kapitán Daněk stíny minulosti a najde pachatele současných i minulých zločinů? Odváží se Klára zariskovat, aby dosáhla, po čem touží?

Nakladatel bezpochyby zajásá: Hle, druhá Christie! Jestli ne, budu zklamaná. Promýšlení anotace a synopse podstatně přispělo k mým šedinám. Což je, v coronačase bez kadeřníků, vskutku nemilé. 

1 Komentář

  • Helena Posted 3. 4. 2021 9:35

    Evo dílko je velmi povedená prvotina. A napínavý příběh až do konce. Rozuzlení mě opravdu překvapilo. Navíc příběh se odehrává v sympatickým a příjemném prostředí, nepoznamenaném hektičností velkého města. Těším se na další zápletky. Doufám,že Daněk je bude opět luštit…

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená * jsou povinná.